Els joves prefereixen el gimnàs

Un 20% dels alumnes de l’escola trien anar al gimnàs abans que fer futbol o bàsquet

Un 20% d’alumnes de l’Escola Andorrana de Batxillerat estan més interessats en el gimnàs que en el futbol o el bàsquet, segons una enquesta realitzada pels redactors d’EABATX Report.

De les 75 respostes obtingudes, un 20% són de persones que van al gimnàs. Tenint en compte les persones que fan futbol, 12% i bàsquet, 10,66%, aquesta dada ressalta bastant. Per això, es pot veure que la gent de l’escola es preocupa per la seva salut i també l’aspecte físic.

Alguns alumnes valoren molt la salut tant mental com física: “És una manera de desfogar-me i una mena d’escapatòria dels problemes”, declara una de les alumnes enquestades. Altres destaquen altres motius: “Busco disciplina, esforç, persistència, tenir més concentració i aprenentatge”, explica un noi del centre.

El segon esport que més destaca és l’esquí amb, un 37,33%, aquesta xifra és bastant nombrosa perque Andorra és un país que viu del turisme de l’esquí i per això, l’escola ho empeny des de petits. Per això la majoria de la joventut i els adults que viuen en Andorra han fet almenys un dia d’esquí, a part que és una de les grans fonts econòmiques del país amb el turisme que aporta.

El que valoren els alumnes que practiquen l’esquí sobretot és la felicitat que els hi aporta aquest esport: “Em fa molt feliç anar a esquiar”, declara una de les noies del centre. També destaquen el sentir-se bé amb un mateix: “Aporta energia i alegria, quan acabo em sento molt bé amb mi mateixa” declara una de les altres noies de l’escola.

Pel que fa per part del futbol, hi trobem que un 12% practica aquest esport. Aquesta xifra sorprèn bastant, ja que normalment aquest esport és un dels preferits dels alumnes. És totalment normal que cada vegada que passin els anys hi hagi encara menys gent interessada en aquest esport, perquè molta gent perd l’interès per diferents causes, ja sigui pels pares, exigència, temps, etc.

Per aquest esport, els alumnes valoren molt el tema de salut, igual que amb el gimnàs: “Em fa tenir una bona salut”, assegura un dels alumnes enquestats.

Redactor junior

close