Els reality show i les plataformes, el més vist pels adolescents

Cada cop amb més assiduïtat, els joves estan passant a consumir els programes quan i on volen. De fet, només cal donar una ullada als programes més vistos pels joves en els darrers anys per adonar-se que, quan un producte els interessa, continuen aconseguint grans dades d’audiència.

‘La Isla de las Tentaciones’, un programa de Telecinco on 5 parelles posen a prova la seva fidelitat, es va convertir en trending topic des de la primera temporada.

“Mostrem un amor idealitzat, poca gent visibilitza els seus problemes i això fa que creguem que estem sols davant les nostres disfuncionalitats”, assegura Núria Jorba, especialista en sexualitat, parelles i emocions. Però ‘La Isla de las Tentaciones’ ha capgirat aquesta dinàmica. L’especialista ho compara a “l’efecte Cuore” dels darrers 2000. Cuore és i va ser una popular revista espanyola centrada al món de l’amor, la moda i la televisió. Es caracteritza pel seu àcid humor i perquè en els seus continguts exclou, a diferència d’altres revistes, personatges del món de la faràndula. Relacionant l’efecte que provocava la revista on ensenyen les imperfeccions de les famoses, obria el meló dels impossibles estàndards de bellesa. “Aquest programa demostra que totes les persones tenim problemes. Obre la conversa de molts temes silenciats, com gelosia, monogàmia o banyes” diu.

És per això que molts d’aquests programes criden l’atenció als joves i es fan tan populars entre els adolescents.

D’altra banda, el creixement de les OTTs s’ha vist beneficiat des de l’inici de la pandèmia del covid. Netflix per exemple s’ha consolidat com a líder d’entreteniment digital. 

Actualment, el 79,4% de les llars d’Espanya rep alguna de les dues OTTs: Netflix i/o HBO.

Entre les sèries més vistes pels joves, s’observa un cert interès per aquelles històries juvenils que ocorren en instituts amb una trama entretinguda.

Modernes, reals, entretingudes i, sobretot, addictives.

“És clar que viure la vida d’un adolescent de ficció és molt més divertit que enfrontar-nos als nostres propis problemes. Viuen situacions amb què ens identifiquem molt, perquè les hem passat. A sèries com ‘Élite’ o ‘Sex Education’, els fans s’han triplicat, sobretot a Espanya. També s’ha disparat la seva popularitat al carrer i a les xarxes socials”, conclou l’experta.

Redactor junior

close